Home » Noutăţi. Новости » Egiptul a cumpărat grâu din România şi Rusia
Egiptul a cumpărat grâu din România şi Rusia

Egiptul a cumpărat grâu din România şi Rusia

Distribuie articolul:

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a cumpărat miercuri o cantitate de 180.000 de tone de grâu din Rusia și România, la o licitație organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, transmite Reuters.

Prețul mediu plătit de GASC este de 198 de dolari pe tonă, inclusiv transport și navlu, în scădere față de prețul mediu de 202,5 dolari pe tonă, inclusiv transport și navlu, plătit la precedenta licitație.

La licitația organizată miercuri, GASC a cumpărat 120.000 de tone de grâu din Rusia (de la Midgulf, la un preț de 203,14 dolari pe tonă) și 60.000 de tone de grâu din România de la firma ADM la un preț de 201,56 dolari pe tonă (fără cheltuieli de transport).

Livrarea grânelor va fi făcută în perioada 1-10 iulie anul acesta.

În ultimele luni, Egiptul a cumpărat cantități de grâu fără precedent de pe piețele globale, traderii fiind de părere că autoritățile de la Cairo încearcă să țină pasul cu dependența crescută a populației de pâinea subvenționată.

Traderii susțin că această frenezie a importurilor reflectă o nouă realitate pentru o țară care este deja cel mai mare importator mondial de grâu: egiptenii consumă din ce în ce mai multă pâine subvenționată, ceea ce afectează finanțele statului și pune presiune asupra autorităților pentru a menține livrările.

Distribuie articolul: