Home » Eveniment. События » A fost lansat primul satelit cu utilizare exclusiv agricolă
A fost lansat primul satelit cu utilizare exclusiv agricolă

A fost lansat primul satelit cu utilizare exclusiv agricolă

Distribuie articolul:

EOS SAT-1, un satelit de imagistică construit de Dragonfly Aerospace, a fost lansat în spaţiu pe data de 3 ianuarie, de la locul de lansare al SpaceX din Cape Canaveral (Florida), ca parte a misiunii Transporter-6.

EOS SAT este prima constelaţie de sateliţi din lume axată pe agricultură, care urmează să ofere date de înaltă calitate pentru a sprijini practici eficiente şi durabile. EOS SAT-1 este primul dintr-o constelaţie de şapte sateliţi ce vor fi plasaţi pe orbita joasă a Pământului pentru clientul EOSDA (EOS Data Analytics). Restul de şase sateliţi ai constelaţiei vor fi dislocaţi în următorii trei ani.

Imaginile obţinute de la EOS SAT-1 vor furniza informaţii valoroase pentru monitorizarea recoltei, cartografierea suprafeţelor, planificarea sezonieră şi evaluări care analizează informaţii precum umiditatea solului, predicţia randamentului şi nivelurile de biomasă. Aceste date vor sprijini cultivatorii în reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi îi vor ajuta să dezvolte metode agricole durabile. Astfel de informaţii vor avea beneficii importante de mediu pentru planetă şi vor ajuta la prevenirea diminuării habitatelor naturale pentru dezvoltarea culturilor şi menţinerea biodiversităţii.

Echipat cu două camere electro-optice DragonEye, EOS SAT-1 va oferi imagini pancromatice şi multispectrale de 44 km pe 11 benzi spectrale la o rezoluţie de aproape 1 metru, făcându-l unul dintre cei mai capabili sateliţi de imagistică de pe orbita joasă a Pământului.

Proiectat şi construit de Dragonfly Aerospace în Stellenbosch, Africa de Sud, acest micro-satelit ar urma să deservească interesele companiilor care utilizează tehnologii de teledetecţie, concepute unic pentru a servi scopurilor agricole.

Distribuie articolul: