Home » Eveniment. События » A fost ratificat acordul de finanțare cu IFAD
A fost ratificat acordul de finanțare cu IFAD

A fost ratificat acordul de finanțare cu IFAD

Distribuie articolul:

Parlamentul a ratificat joi, 19 noiembrie, acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale” (IFAD VIII).

Acesta reprezintă proiect investițional cu finanțare din sursele Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) în sumă de 18 939 000 Euro credit pe termen lung și 5 537 415 dolari SUA grant nerambursabil finanțat din Fondul de Adaptare.

Scopul final al Acordului de finanțare constă în asigurarea dezvoltării pe scară largă a economiei prin acordarea investițiilor complementare, întru îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Republica Moldova si reducerea nivelului de sărăcie. Acesta va fi asigurat prin avansarea dezvoltării economice și fortificarea rezilienței în agricultură la schimbările climaterice.

Se urmărește ca afacerile din agricultură să devină mai durabile, mai competitive și mai atractive pentru investiții, prin implementarea inovațiilor și tehnologiilor adaptive la schimbările climaterice.

Acordul de finanțare are o perioadă de șase ani.

Distribuie articolul: