Home » Noutăţi. Новости » Banca Mondială va oferi 55 milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova
Banca Mondială va oferi 55 milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova

Banca Mondială va oferi 55 milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova

Distribuie articolul:

Proiectul AGGRI, în valoare de 55 milioane de dolari, destinați pentru dezvoltarea sectorului agricol din R. Moldova, a fost discutat de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cu directorul de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. Potrivit unui comunicat, cei doi au vorbit despre etapele procesului de planificare privind demararea proiectului AGGRI, finanțat de Banca Mondială.

Vladimir Bolea a menționat că, proiectele partenerilor internaționali sunt de o importanță majoră pentru țara noastră, îndeosebi, în procesul de pre-aderare al R.Moldova la comunitatea europeană.

„Odată cu obținerea statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, ne-am propus să coagulăm eforturile și să accelerăm consolidarea gradului de îndeplinire a criteriilor politice în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Totodată, avem ca scop să creștem capacitățile de consolidare instituțională, ce constituie un element cheie în revitalizarea sectorului agricol. Sunt necesare măsuri și fonduri pentru accelerarea reformelor și sporirea competitivității mediului de afaceri. În acest sens, proiectele finanțate de partenerii internaționali au avut și continuă să aibă un impact important în dezvoltarea sectorului agricol”, a subliniat Vladimir Bolea.

În cadrul discuțiilor, ministrul a atras atenția și asupra schimbărilor climatice care reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii și a reiterat necesitatea investițiilor în reabilitarea sistemelor de irigare.

În acest sens, Inguna Dobraja a declarat că MAIA va beneficia în continuare de susținere din partea Băncii Mondiale, în vederea depășirii provocărilor și realizării obiectivelor setate.

Menționăm că, obiectivele generale ale Proiectului AGGRI este sporirea competitivității, diversificarea piețelor de desfacere și reziliență la schimbările climatice a sectorului agricol național.

Distribuie articolul: