Home » Eveniment. События » BASF și Bosch au creat un centru comun pentru dezvoltarea soluțiilor inteligente de semănat și fertilizare
BASF și Bosch au creat un centru comun pentru dezvoltarea soluțiilor inteligente de semănat și fertilizare

BASF și Bosch au creat un centru comun pentru dezvoltarea soluțiilor inteligente de semănat și fertilizare

Distribuie articolul:
  • Dezvoltarea sistemului pentru plasarea inteligentă targetată a semințelor și aplicarea îngrășămintelor
  • Fermierii vor beneficia de eficiență și randament sporit, obținând în același timp beneficii pentru a dezvolta o afacere sustenabilă
  • Lansarea pe piața Americii de Sud în 2020

Bosch și xarvio™ Digital Farming Solutions, parte a grupului BASF, intensifică colaborarea de succes în dezvoltarea soluțiilor digitale pentru agricultură. În acest scop companiile au creat un centru comun în Curitiba, Brazilia. Acest lucru va permite partenerilor să-și coordoneze activitățile comune de cercetare și dezvoltare în cadrul aceluiași sediu. Scopul colaborării este de a dezvolta un sistem inteligent pentru aplicarea cu precizie a îngrășămintelor și plasarea inteligentă a semințelor în semănături.

Cu ajutorul soluției noastre inovatoare, fermierii pot lua în calcul condițiile locale, cum ar fi topografia terenului, calitatea solului și precipitațiile, în activitatea lor.  Aceasta le va permite să minimizeze costurile, va crește randamentul și va proteja mediul”, explică Andrew Allen, responsabil pentru Vehicule Comerciale și Off-Road la Robert Bosch GmbH.

Soluții digitale pentru o agricultură eficientă

Baza parteneriatului oferită de Bosch este sistemul IPS – Intelligent Planting Solution,  pentru controlul automat al semănatului, care a fost prezentat în 2018. Fundamentul colaborării intensive pentru xarvio este FIELD MANAGER, disponibil din 2019, care permite gestionarea aplicării substanțelor nutritive, luând în considerare specificul zonei și hărțile de aplicare variabile pentru semințe. FIELD MANAGER este o soluție digitală inovatoare, care îi ajută pe fermieri să realizeze un sistem de cultivare mai eficient și mai durabil. Fermierii pot vizualiza starea câmpurilor și pot primi notificări și recomandări pentru fiecare parcelă de câmp. „În cadrul utilizării cotidiene practice, xarvio FIELD MANAGER determină cu precizie, ce cantitate de semințe și îngrășăminte vor oferi randamentul optim, în același timp protejând mediul înconjurător”, explică Carvin Scheel, inginer de produs la BASF Digital Farming. În acest scop, xarvio aduce ca aport la proiect expertiză agronomică digitală profundă.

Senzorul inteligent de sol permite dozarea directă a îngrășămintelor

Pentru sistemul IPS, Bosch va dezvolta componentele și interfețele necesare și se va ocupa de integrarea întregului sistem pentru utilizare în agregatele de plantat sau semănat. Sistemul disponibil în prezent, oferă fermierilor patru funcții. În baza informațiilor colectate de senzorii utilizați și hărțile digitale, sistemul determină cantitatea optimă de semințe, prin controlul distanței dintre plante pentru fiecare rând. Dacă fertilitatea solului fluctuează pe câmp, IPS reglementează automat cantitatea de semințe, fără ca agricultorul să fie nevoit să intervină. Sistemul IPS asigură, de asemenea, o distribuție optimă a semințelor pe câmpurile curbate, prin reglarea cantității de semințe pentru brazdele interioare și exterioare într-o manieră targetată. Semănatul dublu este evitat, deoarece sistemul recunoaște rândurile deja semănate și dezactivează aplicarea linie cu linie atunci când se trece repetat peste ele. Componentele sistemului IPS – unitatea de control, sincronizatoarele de semințe/îngrășăminte, senzorii și buncărele de alimentare – toate sunt bazate pe experiența acumulată în industria auto. Unitatea de control, care a fost adaptată special pentru cerințele IPS, reglementează cantitatea de inputuri aplicată de unitățile de dozare în baza datelor furnizate de senzorii de viteză și semințe și de sistemul de navigație prin satelit. Lansarea pe piață a sistemului combinat de dozare a semințelor și îngrășămintelor este planificată în următoarele săptămâni.

Despre divizia BASF pentru Soluții Agricole

Cu o creștere demografică rapidă, lumea depinde tot mai mult de capacitatea noastră de a dezvolta și de a menține o agricultură durabilă și un mediu sănătos. Colaborarea cu fermierii, profesioniștii din agricultură, experții în gestionarea dăunătorilor etc., reprezintă modalitatea noastră de a contribui la realizarea acestui scop. Din acest motiv, investim în proiecte de cercetare și dezvoltare puternice și într-un portofoliu larg care include semințe și trăsături, protecția chimică și biologică a culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, combaterea dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți în laborator, pe teren, la birou și în producție, îmbinăm gândirea inovatoare cu cea pragmatică, din dorința de propune idei care funcționează – pentru fermieri, societate și planetă. În 2019, divizia noastră a generat vânzări de 7,8 miliarde de euro.

Despre xarvio™ Soluții digitale de agricultură, brand al BASF Digital Farming GmbH

xarvio este în topul transformărilor digitale din agricultură, optimizând producția de culturi. xarvio oferă produse digitale, bazate pe un model de platformă globală de agricultură care oferă sfaturi agronomice independente, specifice zonei de câmp, care să permită fermierilor să își gestioneze culturile cât mai eficient și mai durabil. Produsele xarvio SCOUTING & FIELD MANAGER sunt folosite de fermieri din peste 100 de țări din întreaga lume. xarvio FIELD MANAGER este utilizat de peste 36000 de fermieri pe o suprafață de peste 3 mln ha în 15 țări, iar xarvio SCOUNTING este folosit de peste 2,4 mln fermieri în 120 de țări.

Distribuie articolul: