Home » Eveniment. События » Notificare publică de la AIPA pentru solicitanții de ajutor financiar afectați de consecințele crizelor din anul 2022
Notificare publică de la AIPA pentru solicitanții de ajutor financiar afectați de consecințele crizelor din anul 2022

Notificare publică de la AIPA pentru solicitanții de ajutor financiar afectați de consecințele crizelor din anul 2022

Distribuie articolul:

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează cu privire la finalizarea exercițiului de verificare și stabilire a suprafețelor de teren eligibile preliminare pentru acordarea ajutorului financiar și a întocmit lista preliminară a potențialilor beneficiari prin plasarea acesteia pe pagina oficială web a Agenției.

Conform cadrului normativ AIPA este responsabilă de recepționarea cererilor de acordare a ajutorului financiar, determinarea suprafeței totale eligibile, dar și de generalizarea cuantumului financiar per hectar.

Lista preliminară a potențialilor beneficiari poate fi vizualizată pe site AIPA și este considerată ca o notificare publică pentru toți solicitanții, iar în cazul în care fermierul nu este de acord cu suprafața eligibilă calculată preliminar, acesta poate reacționa la notificarea publică prin contactarea, în termen de 5 zile, a reprezentanților AIPA în scopul elucidării tuturor circumstanțelor.

În cazul în care potențialii beneficiari nu vor reacționa la notificarea publica efectuată de AIPA, aceasta va fi considerată ca acceptare tacită din partea fermierilor și suprafața stabilită va fi luată ca bază la calcularea cuantumului financiar per beneficiar.

Notă: Lista poate fi vizualizată pe pagina oficială web AIPA la compartimentul ”Intervenții ale Guvernului”, rubrica  ”Ajutor financiar – 2023” sau accesați linkul.

Distribuie articolul: