Home » Noutăţi. Новости » Parlamentul va examina prelungirea legii privind rambursarea TVA-ului pentru producătorii agricoli
Parlamentul va examina prelungirea legii privind rambursarea TVA-ului pentru producătorii agricoli

Parlamentul va examina prelungirea legii privind rambursarea TVA-ului pentru producătorii agricoli

Distribuie articolul:

Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară examinează prelungirea legii privind rambursarea TVA-ului pentru producătorii agricoli, a declarat pentru Radio Moldova președintele acesteia Alexandr Trubca după ce a discutat astăzi cu membrii Consiliului asociației Forța Fermierilor. Agricultorii anunță că se vor întâlni astăzi și cu șefa statului Maia Sandu.

Reprezentanții Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară vor discuta săptămâna aceasta cu ministrul Finanțelor, Petru Rotaru despre prelungirea legii privind rambursarea TVA pentru producătorii agricoli, potrivit președintelui comisiei Alexandr Trubca. Deputatul menționează că este vorba de aproximativ 250-300 de milioane de lei de care ar putea beneficia între 1000 și 2600 de agricultori.

Am discutat astăzi cu fermierii despre posibilitatea prelungirii prevederelor legii cu privire la rambursarea TVA-ului. Săptămâna această o să am o discuție cu ministrul Finanțelor, Petru Rotaru. Trebuie să facem o evaluare a sumei de bani care urmează să fie rambursată. Agricultorii ar putea primi între 250-300 de milioane de lei. Noi nu putem anunța o sumă exactă în prezent pentru că trebuie să vedem mai întâi câți agricultori vor depune cererile”, a declarat Alexandr Trubca.

Pe de altă parte, reprezentantul Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari susține că e vorba de un număr mai mic de beneficiari, de până la o mie de agricultori. El a mai precizat că reprezentanții sectorului vor discuta astăzi și cu șefa statului, Maia Sandu.

Se conturează prelungirea legii cu privire la TVA. Mâine o să vedem care va fi răspunsul președintelui Comisiei parlamentare agricultură, Alexandr Trubca. El va discuta cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, cu premierul Dorin Recean. Noi încă nu ne grăbim să facem concluzii. Această lege ajută doar pe fermierii care achită TVA. Aici apare întrebarea cum va ajuta statul pe fermierii mici care nu achită TVA? Astăzi la ora 15:30 vom discuta și cu președinta Maia Sandu”, a spus Alexandr Slusari.

Tot astăzi Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat începerea activității Comisiei pentru analiza problemelor invocate de fermieri. Comisia este formată dintr-o echipă specializată avându-i în componență pe reprezentanți de la mai multe instituții.

Distribuie articolul: