Home » Eveniment. События » Primul container cu mere moldovenești din recolta 2022 a ajuns în India
Primul container cu mere moldovenești din recolta 2022 a ajuns în India

Primul container cu mere moldovenești din recolta 2022 a ajuns în India

Distribuie articolul:

Primul container cu mere moldovenești din recolta anului 2022 a ajuns în India, iar alte patru vor sosi la destinație până la sfârșitul lunii curente.

Containerul a traversat peste 7.500 km pe cale maritimă și a ajuns la destinație în 40 de zile.

Exportul a cinci containere cu mere în India a fost susținut prin eforturile diplomației economice a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, conjugate cu cele ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, care a acordat asistența necesară pentru îndeplinirea cerințelor fitosanitare existente în India.

„Ne propunem o cooperare pe termen lung cu India, care este o piață uriașă, iar exportul de mere este un prim pas. India importă anual peste 430.000 tone de mere și ne bucură cererea pentru produsele de calitate din țara noastră. Apreciem cooperarea foarte bună cu autoritățile indiene în acest sens”, spune viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Primele exporturi către India au fost efectuate de către doi producători agricoli, membri ai Asociației Moldova-Fruct.

Mai multe evenimente dedicate promovării exporturilor în India au loc în aceste zile în Mumbai și Chennai, cu participarea unei delegații din Republica Moldova, formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, mediului privat și partenerilor de dezvoltare.

Dacă în anul 2020 merele moldovenești au fost exportate în 11 țări, anul trecut acestea au ajuns la 30 de destinații.

Distribuie articolul: