Home » Eveniment. События » Un nou jucător pe piața semințelor – LIDEA!
Un nou jucător pe piața semințelor – LIDEA!

Un nou jucător pe piața semințelor – LIDEA!

Distribuie articolul:

LIDEA s-a născut din fuziunea dintre companiile „EURALIS” și „CAUSSADE”, care a intrat în vigoare pe 1 septembrie 2020.

Noua companie pornește la drum cu un portofoliu larg de produse și varietăți cunoscute de către fermieri și distribuitori, și ambiția de a continua dezvoltarea pe toate piețele.

Conform comunicatului oficial, „Lidea” se poziționează deja între primii 10 producători de semințe la nivel global, și își propune să devină lider de piață pe anumite categorii de semințe, în Europa.

Președinte al Consiliului de Administrație a fost numit Pierre Pages, actualul vicepreședinte Euralis. Fermier din localitatea Viella, Franța, Pierre Pages este producător de semințe de porumb și cereale.

CEO „Lidea” este Pierre Flye Sainte-Marie, CEO-ul Caussade Semences Group. Are o experiență de 30 de ani pe piața internațională de agribusiness.

Brandul „Lidea”, a fost ales din următoarele considerente: o marcă modernă, diferită, internațională, care exprimă noutatea păstrând în același timp rădăcinile. Fiecare literă este derivată din fiecare dintre cele două mărci originale.

„Lidea” este ușor de pronunțat și de reținut, având o rezonanță pozitivă, punând în evidență creativitatea și inovația noii entități.

„Lidea” în cifre cheie:

  • peste 2.000 de angajați,
  • 350 milioane euro cifră de afaceri,
  • 8 unități de producție în Franța, România, Ucraina, Spania și în curând în Rusia,
  • 17 stațiuni de cercetare în Europa,
  • peste 30 milioane de euro investiți în fiecare an în cercetare-dezvoltare și facilități industriale,
  • 45.000 ha de producție în 5 țări,
  • activi pe piață cu: semințe de porumb, floarea-soarelui, rapiță, cereale păioase, furaje, soia, sorg, leguminoase pentru boabe.
Distribuie articolul: