Home » Eveniment. События » Vinurile autohtone au obținut un număr record de 956 de medalii la 32 de concursuri internaționale în 2020
Vinurile autohtone au obținut un număr record de 956 de medalii la 32 de concursuri internaționale în 2020

Vinurile autohtone au obținut un număr record de 956 de medalii la 32 de concursuri internaționale în 2020

Distribuie articolul:

În anul 2020, vinurile Moldovei au fost premiate cu 956 de medalii la 32 de concursuri internaționale de profil, cel mai mare număr de distincții acumulate până în prezent, conform Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

Din numărul total de medalii, 417 sunt de aur, 277 de argint și 169 de bronz precizează ONVV. La concursurile internaționale au participat 65 de companii vinicole din țară, care au expediat mostre de vinuri, spumante și divinuri spre evaluare.

Cele mai multe medalii au fost obținute la concursurile Decanter World Wine Awards (DWWA) – 124 de distincții, International Wine Challenge – 77 de distincții și Galicja Vitis – 73 de distincții.

„Creșterea anuală constantă a numărului de medalii pe care vinurile noastre le obțin la concursurile internaționale demonstrează încă o dată că mergem într-o direcție corectă și că datorită eforturilor depuse de vinificatorii din țară, împreună cu Oficiul Național al Viei și Vinului, producem calitate apreciată la nivel mondial. Republica Moldova dispune de un potențial enorm la capitolul dezvoltării sectorului vitivinicol, iar Oficiul Național al Viei și Vinului, prin intermediul programelor sale, va continua să promoveze vinurile moldovenești atât la nivel local, cât și internațional”, a estimat Cristina Frolov, directorul ONVV.

„Aprecierile internaționale sunt un îndemn în plus pentru consumatorii locali să cunoască mai bine produsul mândriei naționale, contribuind astfel și la consumul responsabil al vinului de calitate”, a adăugat Cristina Frolov.

În anul 2019, vinurile îmbuteliate produse în țara noastră au obținut 842 de distincții la 43 de concursuri internaționale din domeniu.

Distribuie articolul: