Home » Noutăţi. Новости » A fost anunțat Cod Galben de secetă hidrologică
A fost anunțat Cod Galben de secetă hidrologică

A fost anunțat Cod Galben de secetă hidrologică

Distribuie articolul:

În legătură cu lipsa precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat cod galben de Secetă Hidrologică în râurile mici și bazinele acvatice din țară pentru perioda de 3-10 august.

În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici, să consume raţional resursele de apă.

Seceta hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp. În cazul în care debitul apei atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile, se emite Сod galben de secetă hidrologică. Atunci când seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării, se anunţă seceta hidrologică pe întreg teritoriul ţării, analogic şi pentru bazine hidrografice.

Până pe 6 august, Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunţat şi Cod galben de pericol excepţional de incendiu. Conform meteorologilor, în această perioadă, pe întreg teritoriul ţării se va menţine pericol excepţional de incendiu (clasa V) cu caracter natural şi ameninţare de incendiere a fâşiilor forestiere şi a culturilor agricole.

Conform meteorologilor, în următoarele zile se prevede vreme senină, cu temperaturi ce vor ajunge până la 34 grade Celsius.

Distribuie articolul: