Home » Erbicide » Clearfield® Plus – cea mai inovatoare tehnologie de creştere a florii-soarelui
Clearfield® Plus – cea mai inovatoare tehnologie de creştere a florii-soarelui

Clearfield® Plus – cea mai inovatoare tehnologie de creştere a florii-soarelui

Distribuie articolul:

Gospodăriile agricole din Moldova vor putea utiliza, și în anul curent, noul sistem de producere la floarea-soarelui – Clearfield® Plus – o combinaţie unică dintre erbicidul Pulsar® Plus şi hibrizi înalt productivi de floarea-soarelui, toleranţi la acest erbicid. Clearfield® Plus este următoarea generaţie a sistemului clasic de producere Clearfield®, care s-a răspîndit pe larg. 

În prezent, seminţele hibrizilor de floarea-soarelui în sistemul Clearfield® Plus  sunt produse de mai multe companii.

Prin ce se deosebesc sistemele Clearfield® Plus (în baza Pulsar® Plus) şi Clearfield® (în baza Pulsar® 40)?

Erbicidul Pulsar® Plus conţine 25 g/l de substanţă activă imazamox, iar Pulsar® 40– 40 g/l de substanţă activă. Această reducere a substanţei active s-a făcut cu scopul de a reduce consecinţele asupra viitoarelor culturi.

O nouă formulare

O nouă formulare

De asemenea, în Pulsar® Plus a fost mărită semnificativ doza de adjuvanţi, ceea ce favorizează creşterea activităţii biologice împotriva buruienilor, din contul unei mai largi acoperiri cu erbicid, precum şi datorită formulării “stick and stay”, care nu permite erbicidului să lunece de pe frunzele plantelor.

O activitate îmbunătăţită de combatere a buruienelor datorită unei acoperiri mai complete cu erbicid

O activitate îmbunătăţită de combatere a buruienelor datorită unei acoperiri mai complete cu erbicid

Pulsar® Plus poate fi utilizat când plantele de floarea-soarelui au 2-8 frunze, buruienile dicotiledonate anuale au 2-4 frunze şi buruienile monocotiledonate anuale 1-3 frunze până la înfrățire.

Pentru combaterea lupoaiei recomandăm aplicarea în fenofaza de 4-8 frunze ale florii-soarelui. În cazul în care se dorește combaterea buruienilor și a lupoaiei, se aplică în faza de 4 frunze a florii-soarelui, dar nu mai târziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

.O altă proprietate importantă a Pulsar® Plus este posibilitatea de a-l aplica atît o singură dată, cît şi în două aplicări (la un interval de 4-5 zile), ceea ce permite un mai bun control al buruienilor. De asemenea, în funcţie de creşterea buruienilor şi de tipul acestora, este aleasă doza de erbicid aplicată.

Doza de aplicare la Pulsar® Plus: 1,2-2 l/ha. Această cantitate depinde doar de gradul de îmburuienire a cîmpului şi de ritmul de creştere a buruienilor.

Sistemul de producție Clearfield® Plus include cea mai bună genetică de floarea soarelui, care permite folosirea unei soluții de erbicidare mai agresive. Acesta determină o mai bună combatere a celor mai importante buruieni, precum Xanthium (Cornuţi), Chenopodium (Spanacul), Sorghum (Coştrei), Setaria (Mohorul), Cirsium (Pălămida), Ambrosia (Ambrozia) și Orobanche (lupoaie).

Eficacitatea utilizării Clearfield Plus

Eficacitatea utilizării Clearfield Plus

Important: erbicidul sistemului Clearfield® Plus trebuie utilizat doar în cazul seminţelor de floarea-soarelui din sistemul de producere Clearfield® Plus.

Pentru informaţii suplimentare: 

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova:

GSM: 0 691 37 703

Distribuie articolul: