Home » Noutăţi. Новости » Agricultorii din țara noastră vor beneficia de facilități la procurarea tehnicii și echipamentului agricol
Agricultorii din țara noastră vor beneficia de facilități la procurarea tehnicii și echipamentului agricol

Agricultorii din țara noastră vor beneficia de facilități la procurarea tehnicii și echipamentului agricol

Distribuie articolul:

Agricultorii din Moldova vor beneficia de facilități la procurarea tehnicii și echipamentului agricol. Săptămâna aceasta, Guvernul va aproba și va prezenta Parlamentului spre examinare proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională pentru realizarea Proiectului ”Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, semnat la 30 iunie 2020.

În cadrul acestui acord,  Japonia va oferi țării noastre un credit preferențial în valoare de peste 18,6 milioane de dolari pentru procurarea tehnicii și echipamentului agricol modern. Proiectul are acoperire națională și de beneficiile acestuia se pot bucura toți agricultorii din Republica Moldova.

Actualitatea acordului rezidă în existența cererii continue de tehnică și echipament agricol. Prin implementarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și echipamentului post-recoltare destinate întreprinderilor mici și mijlocii.

Distribuie articolul: