Home » Noutăţi. Новости » Agricultorii moldoveni afirmă că ar putea falimenta dacă importurile de cereale ucrainene nu vor fi interzise
Agricultorii moldoveni afirmă că ar putea falimenta dacă importurile de cereale ucrainene nu vor fi interzise

Agricultorii moldoveni afirmă că ar putea falimenta dacă importurile de cereale ucrainene nu vor fi interzise

Distribuie articolul:

Problemele din agricultură au fost discutate de fermieri la o ședință extinsă cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Agricultorii i-au spus ministrului că, în cazul în care Republica Moldova nu va interzice importul de cereale ucrainești, riscă să falimenteze. Părțile au discutat și despre investițiile mici în domeniul agricol din țară.

Agricultorii i-au spus ministrului că, în cazul în care Republica Moldova nu va interzice importul de cereale ucrainești, riscă să falimenteze. O altă problemă discutată a fost despre investițiile mici în domeniul agricol din țară.

Astăzi, la Palatul Republicii, s-au adunat agricultori din toate raioanele țării. Aceștia au reiterat că principalele probleme cu care se confruntă sunt seceta și lipsa sistemelor de irigare. Potrivit fermierilor, în acest an este mai dificil pentru ei să primească subvenționări din partea statului, deoarece pentru a le obține, trebuie să depună mai multe documente cadastrale la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Aceștia au mai solicitat ca statul să interzică importul de cereale din Ucraina.

La rândul său, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a afirmat că statul caută soluții pentru a putea ajuta fermierii. Potrivit oficialului, instituția va elabora un plan de subvenționare per hectar. Vladimir Bolea a mai adăugat că statul investește în prezent în crearea sistemelor de irigare din raioanele Ștefan-Vodă, Briceni și UTA Găgăuzia.

Distribuie articolul: