Home » Noutăţi. Новости » AIPA a reluat procesul de autorizare spre plată a cererilor fermierilor
AIPA a reluat procesul de autorizare spre plată a cererilor fermierilor

AIPA a reluat procesul de autorizare spre plată a cererilor fermierilor

Distribuie articolul:

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2019, Agenţia de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2018, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural pentru anul 2018.

În acest context, AIPA menţionează că de la începutul anului curent au beneficiat de subvenţii 216 producători agricoli ce au efectuat investiţii în dezvoltarea sectorului agroindustrial şi mediului rural, iar suma totală autorizată spre plată constituie 12,6 mil. lei.

Amintim că, în 2018, AIPA a recepţionat un număr record de 7.417 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4.411 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei. Precizăm că, pentru susţinerea producătorilor agricoli, în anul 2018 au fost prevăzute 900 milioane de lei.

Totodată, statul sprijină producătorii agricoli ce au efectuat investiţii în construcţia de sere, înfiinţarea plantaţiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, subvenţionarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe pieţele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale şi crearea sau extinderea unităţilor meşteşugăreşti etc. Pentru anul 2019, mărimea Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural constituie 900 milioane de lei.

Distribuie articolul: