Sanctum
Home » Tehnologii Agricole. Агротехнологии » Îmbunătățirea înfloritului și intensificarea culorii fructelor
Îmbunătățirea înfloritului și intensificarea culorii fructelor

Îmbunătățirea înfloritului și intensificarea culorii fructelor

Distribuie articolul:

Cercetătorii de la Green Has Italia au dezvoltat produsul CALFOMYTH pentru a veni în întâmpinarea cultivatorilor ce au probleme cu înfloritul culturii și se confruntă cu un procent redus de legare, dar și pentru cei care doresc să obțină o intensificare a culorii în fructe. CALFOMYTH este un îngrășământ mineral lichid cu o formulare speciala ce conține fosfor în sinergie cu calciul și micro elemente (Bor si Molibden). Formularea produsului asigură o absorbție rapidă și în totalitate a acestor elemente de către plantă.

Formularea specială a produsului CALFOMYTH permite obținerea unui înflorit mai bun, determină o creștere a procentului de legare a fructelor și o îmbunătățire a culorii fructelor.

Avantajele utilizării CALFOMYTH:

  • Prezența concomitentă a Ca și P la concentrații ridicate
  • pH acid
  • Solubilitate ridicată chiar și în apă dură
  • Puritate ridicată
  • Conductivitate electrică scăzută
  • Compatibilitate bună în amestec cu alte îngrășăminte/pesticide.
  • Ca, P, B, Mo: fertilitate și culoare

Formularea specială a produsului CALFOMYTH furnizează plantei Calciu (Ca) și Fosfor (P) în soluție lichidă, evitînd precipitatea lor chimică. Concentrația ridicată de fosfor favorizează sinteza ATP-ului, necesar în mod special în fazele cu consum energetic ridicat, îmbunătățind înfloritul. Produsul influențează diferențierea florală și sinteza mai ridicată a polenului, favorizând polenizarea și fecundarea; ca o consecință crește procentul de legare a fructelor și reduce căderea fructelor mici. Aplicarea produsului în primele faze (înaintea înfloritului și după legarea fructelor) crește sinteza produșilor antocianici în fructe, importanți pentru obținerea unei colorări mai bune. În condiții de stress provocat de condițiile de mediu (secetă) permite neutralizarea acidului abscisic, în acest mod prevenind căderea fructelor.

Având în vedere faptul că temperaturile sunt în creștere, cultivatorii trebuie să țină cont de faptul că plantele absorb mult mai greu calciul din sol la temperature ridicate și de aceea este recomandată aplicarea acestui produs pe cale foliară.

Calciul este un element plastic esențial care asigură rezistența mecanică a țesuturilor și tugescența celulară, fiind implicat și în procese fiziologice cum ar fi circuitul apei și al sărurilor prin pereții celulari. Pentru cultură, nu este important doar să aibă frunzele și fructele aprovizionate cu calciu metabolizat la momentul optim, ci și faptul ca acestea să aibă consistența corespunzătoare. Acest lucru este o garanție a faptului că fructele vor rezista mai mult la uscare, ceea ce înseamnă o durată mai mare de păstrare.

Pentru informaţii suplimentare:

“Sanctum AG” SRL

GSM: 0 693 21 230

Distribuie articolul: