Home » Noutăţi. Новости » Încă 205 companii autohtone au obținut dreptul de a exporta produse de origine vegetală în Rusia
Încă 205 companii autohtone au obținut dreptul de a exporta produse de origine vegetală în Rusia

Încă 205 companii autohtone au obținut dreptul de a exporta produse de origine vegetală în Rusia

Distribuie articolul:

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse a confirmat posibilitatea extinderii listei agenților economici pentru a permite importul  produselor de origine vegetală cu poziția tarifară 07, 0808, 0809 din Republica Moldova.

ANSA a fost informată oficial despre acest lucru la data de 29 ianuarie curent, lista actuală va fi extinsă cu înca 205 companii care vor putea exporta în Federația Rusă.

Directorul General ANSA, dl. Vladislav Cotici a confirmat acest lucru și a declarat că decizia a fost aprobată după discuțiile recente care au avut loc în cadrul expoziţiei internaționale ”International Green Week 2020” din orașul Berlin, unde părțile au discutat posibilitățile de a extinde lista existentă. Producția de origine vegetală ce va fi exportată în Federația Rusă trebuie să corespundă normelor fitosanitare ale Uniunii Euroasiatice și va fi însoțită de certificatul fitosanitar, eliberat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Anterior, în perioada 12-24 august 2019, experții Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse au vizitat un număr mare de întreprinderi moldovenești pentru verificarea respectării lanțului logistic la livrarea produselor moldovenești în Federația Rusă.

Distribuie articolul: