Home » Noutăţi. Новости » Italienii vor să crească în Moldova fasole și linte: ar fi la mare căutare în Europa
Italienii vor să crească în Moldova fasole și linte: ar fi la mare căutare în Europa

Italienii vor să crească în Moldova fasole și linte: ar fi la mare căutare în Europa

Distribuie articolul:

Un grup de investitori italieni sunt dispuși să inițieze parteneriate cu producătorii agricoli autohtoni pentru cultivarea culturii de fasole. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Secretarul de stat al Ministerului Vasile Șarban a avut astăzi o întrevedere cu investitorii italieni.

„Investitorii consideră oportună ideea de a crește pe teritoriul țării noastre leguminoase cum sunt fasolele și lintea, argumentând că ar fi la mare căutare în Europa”, comunică reprezentanții Ministerului moldovean.

Șarban a remarcat că proiectul investițional ar putea aduce beneficii economice ambelor părți și că, în perspectivă, ar fi o soluție de sporire a conținutului de elemente nutritive în sol.

Părțile au analizat care ar fi cele cele mai potrivite zone și soluri pentru amplasarea corectă a culturii de fasole. La fel au fost examinate premisele pentru obținerea unor recolte cât mai mari.

La fel, Șarban a sugerat investitorilor să discute cu cercetătorii din cadrul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, pentru a obține date științifice despre cultivarea soiurilor de fasole pe teritoriul țării noastre.

Distribuie articolul: