Home » Noutăţi. Новости » Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor viticol şi pomicol
Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor viticol şi pomicol

Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor viticol şi pomicol

Distribuie articolul:

Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a publicat lista a 18 agenți economici din Republica Moldova ce au obținut dreptul de a exporta material săditor viticol și pomicol în Federația Rusă.

Decizia în acest sens a fost luată în rezultatul inspectării pepinierelor pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol şi decorativ din Republica Moldova, anunță  Agenția Națională pentru siguranța Alimentelor (ANSA).

Inspectarea a avut loc în perioada 18-24 iunie 2017, la solicitarea ANSA, fiind realizată de un grup de specialişti ai Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) în comun cu inspectorii ANSA.

În cadrul vizitei echipa de experţi a investigat pepinierele amplasate în raioanele Briceni, Edineţ, Orhei, Străşeni şi Sîngerei. S-a efectuat observările vizuale în plantaţiile-mamă, şcolile de viţe altoite şi pomi altoiţi, a locurilor de pregătire şi păstrare a materialului săditor cu prelevarea a 183 mostre de plante, părţi de plante şi sol. Mostrele au fost prelevate de specialiştii ruşi în comun cu inspectorii teritoriali din raza de amplasare a pepinierei şi reprezentantul proprietarului companiei conform metodologiei de prelevare şi ambalare a probelor cu perfectarea etichetelor pentru fiecare probă în parte, a actelor de prelevare a mostrelor şi cu numerotarea mostrelor prelevate pentru fiecare pepinieră în parte.

Lista agenţilor economici şi volumele de export acceptate de partea rusă a fost plasate pe site-ul Rosselhoznadzor şi include companiile Vitis Cojuşna SRL, AMG Kernel SRL, Selmax și K SRL, Gospodarul Rediu SRL, Translivas SRL, Est Euro Vitis SRL, Normexim SRL, Mecgrato SA, SRL Vicmar Agro, SRL Smarta AS, Viva-Igna SRL, Gospodăriile Ţărăneşti GȚ Rusnac Viorel Anatolii, GȚ Dvorschi Viorel Iurie, GȚ Gojan Valentin Ivan, GȚ Savina Claudia, GȚ M.I. Paciu, GŢ Cebotari Feodor Mihail şi GŢ Ghilinschii Dumitru Feodor.

Distribuie articolul: