Home » Noutăţi. Новости » Protest major al fermierilor polonezi împotriva importurilor din Ucraina care îi lasă cu cerealele nevândute
Protest major al fermierilor polonezi împotriva importurilor din Ucraina care îi lasă cu cerealele nevândute

Protest major al fermierilor polonezi împotriva importurilor din Ucraina care îi lasă cu cerealele nevândute

Distribuie articolul:

Fermierii din Polonia anunță un protest uriaș și vor să blocheze mai multe rute ale țării.  Producătorii agricoli sunt furioși din cauza importurilor necontrolate din Ucraina și amenință că vor organiza pe 17 ianuarie o grevă la nivel național, după ce au făcut mai multe proteste în regiuni diferite ale Poloniei.

Primele proteste de avertisment ale fermierilor polonezi au avut loc luni, pe 18 decembrie, când fermierii au blocat achizițiile de cereale în provincia poloneză Grajewo. În regiunea Świętokrzyskie, tractoarele au intrat pe drumul național nr. 78 în semn de protest față de importul necontrolat al produselor agricole din Ucraina, care, spun ei, distrug piața internă, arată portalul Farmer.pl.

Zilele de luni și marți au fost pline de proteste agricole, în Polonia. Acestea sunt cauzate în principal de nemulțumirea fermierilor cu privire la inundarea pieței poloneze cu cereale din Ucraina, ceea ce înseamnă că fermierii locali nu își mai pot vinde produsele agricole, iar prețul oferit de traderi nici măcar nu acoperă costurile de producție.

Fermierii cer Guvernului oprirea importurilor de cereale ucrainene

Fermierii polonezi au oprit luni și marți traficul pe mai multe rute rutiere, cerând Guvernului oprirea importurilor de cereale ucrainene. În campanie au fost implicate diverse organizații agricole.

Tot luni, fermierii din Podlasie și regiunea Warmińsko-Mazurskie au protestat împotriva importurilor necontrolate de cereale, porumb și rapiță din Ucraina.

Fermierii alertează Guvernul că Polonia este inundată nu doar cu cereale ucrainene, rapiță și porumb, ci și cu carne de pasăre și chiar făină, transportată în butoaie și big-bag-uri. Prin urmare, ei cer introducerea unor tarife la produsele de pasăre și intensificarea inspecțiilor veterinare pentru transporturile ce vin din Ucraina.

Un protest la nivel național a fost programat pentru 17 ianuarie, iar organizatorii subliniază că „afluxul de cereale din Ucraina amenință funcționarea în continuare a fermelor familiale din Polonia”.

Distribuie articolul: