Home » Noutăţi. Новости » Trans-Oil începe construcția unei noi fabrici de prelucrare a seminţelor de floarea soarelui
Trans-Oil începe construcția unei noi fabrici de prelucrare a seminţelor de floarea soarelui

Trans-Oil începe construcția unei noi fabrici de prelucrare a seminţelor de floarea soarelui

Distribuie articolul:

Pe teritoriul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti va fi construită o fabrică de prelucrare a seminţelor de floarea soarelui. Capacitățile complexului vor permite prelucrarea a 700 de tone de floarea soarelui în decurs de 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al companiei, pentru realizarea proiectului, pe 25 noiembrie a fost semnat acordul de arendă pentru terenul din Port, pe un termen de 45 de ani, între compania Trans-Oil Group – Danube Oil Company și I.C.S. Danube Logistics. Totodată, a fost încheiat și acordul de livrare a preselor, cu liderul mondial HF GROUP.

„Furnizorii de echipamente pentru noua fabrică vor fi producători de top din lume, care utilizează cele mai noi tehnologii. Fabrica va respecta toate standardele europene de calitate, precum și standardele de mediu. Astfel, aceasta va produce ulei de floarea soarelui rafinat presat, șrot granulat. Cojile de floarea soarelui vor fi folosite pentru necesități interne, iar parțial vor fi vândute pe piața internă, sub formă granulată. Drept producție conexă, fabrica va produce fosfatide (folosite intens în industria alimentară), precum și cenușă (folosită de fermieri pentru îmbunătățirea caracteristicilor solului)”, se spune în comunicat.

Președintele Trans-Oil Group, Vazha Jashi, a declarat că, din an în an, aplică decizii de implementare a tehnologiilor noi în toate domeniile businessului său.  „Dacă vorbim despre următorul nostru proiect, atunci acesta este, fără îndoială, un proiect al cărui analog nu există încă nici în statele vecine. Aceasta este cea mai nouă tehnologie și e vorba de o calitate impecabilă. Capacitatea de producție a noii fabrici va fi de 700 de tone pe zi, iar construcția va fi finalizată, probabil, la începutul anului 2021. Proiectul va implementa cele mai inovatoare tehnologii care există în prezent, ceea ce ne va permite să creăm noi locuri de muncă la înalte standarde. Noua fabrică va funcționa în totalitate cu infrastructura portuară existentă a Trans-Oil Group”, a menționat Vazha Jashi.

De menționat că, aceasta va fi a treia fabrică a Trans-Oil Group, care produce ulei de floarea soarelui în Moldova. Cea mai mare funcționează la Bălți.

Distribuie articolul: