Home » Noutăţi. Новости » Noi prognoze USDA pentru piaţa porumbului din 2017
Noi prognoze USDA pentru piaţa porumbului din 2017

Noi prognoze USDA pentru piaţa porumbului din 2017

Distribuie articolul:

Ministerul agriculturii din SUA, USDA, în aprilie curent, şi-a mărit cu 2 milioane de tone prognoza lunară privind producţia braziliană de porumb 2016/17, estimând acum 93,5 milioane de tone.

La baza acestei creşteri ar sta, în special, suprafaţa mai mare la cea de-a doua recoltă, se explică în raport. Datele actuale ale guvernului brazilian relevă o suprafaţă mărită în vestul central şi în nordul Braziliei. Analiştii estimaseră anterior acestui raport o creştere de doar 1 milion de tone şi o recoltă de 92,5 milioane de tone.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Argentina: Analiştii estimaseră şi pentru această ţară un mic plus de 0,3 milioane de tone, în timp ce USDA şi-a mărit prognoza cu 1 milion de tone, anunţând o posibilă recoltă de 38,5 milioane de tone. Cele mai recente informaţii de pe teren arată că producţia din Argentina ar fi mai bogată decât se estimase iniţial, informează ministerul.

Producţia mondială va fi mai mare cu 4,5 milioane de tone

Alte schimbări faţă de luna martie vizează recolte mai bogate de porumb în Mexic (plus 1 milion de tone, în total 27 milioane de tone), Indonezia, Pakistan şi Africa de Sud. În acelaşi timp, în Paraguay, Ecuador şi Rusia se va recolta mai puţin porumb faţă de estimările anterioare. Estimarea producţiei mondiale de porumb a fost mărită la 1,054 miliarde de tone, ceea ce înseamnă o creştere de 4,5 milioane de tone. Estimarea producţiei mondiale de cereale grosiere a crescut şi ea la 1,346 miliarde de tone.

Exporturi în creştere

Recoltele mai bogate din Brazilia şi Argentina se resimt şi în comerţul mondial: Brazilia ar urma să exporte cu 1 milion de tone mai mult porumb faţă de estimarea din martie, în total 32 milioane de tone. Exporturile de porumb din Argentina ar urma să fie de 26 milioane de tone, cu 0,5 milioane de tone mai mari faţă de prognoza de luna trecută. SUA vor resimţi în anul agricol 2017/18 concurenţa acerbă din aceste două ţări. Pe de altă parte, Mexicul ar urma să importe mai puţin porumb, în timp ce Indonezia, Venezuela, Columbia şi insulele Filipine ar urma să importe mai mult porumb.

Stocuri mondiale mai mari

Prognoza privind stocurile mondiale de porumb prevede 223 milioane de tone la finalul sezonului 2016/17, cu 2,3 milioane de tone mai mult faţă de estimarea precedentă, relatează USDA. Analiştii estimaseră doar o creştere de până la 222,1 milioane de tone. La baza acestei creşteri se află stocurile mai mari din Mexic, Brazilia, Argentina şi Indonezia.

Distribuie articolul: