Un nou Agrocentru BASF s-a deschis, în această vară în comuna Tohatin, mun. Chişinău. Astfel, în condiţiile în care agronomii nu au timp pentru experimente, iar fără răspuns la diferite întrebări legate de cultura plantelor, nu pot aplica noile tehnologii, activitatea respectivului centru este deosebit de importantă.
BASF a decis să creeze Agrocentre pentru a da răspuns la întrebări, luînd în considerare bugetul, tehnica agricolă disponibilă, tipurile de sol şi condiţiile climaterice. Agrocentrele BASF demonstrează nu doar priorităţile produselor companiei, dar şi servesc drept teren experimental, un model de implementare a noilor tehnologii în gospodăriile agricultorilor.
BASF susţine o întreagă reţea de centre şi staţiuni experimentale pe toate continentele, în toate zonele climatice.
La lansarea Agrocentru-lui din Tohatin au fost prezenţi toţi distribuitorii din Republica Moldova a companiei BASF.
„Acest Centru este în primul rînd un centru didactic profesional pentru toţi specialiştii-agronomi. În cadrul centrului ne vom axa pe problemele existente în sectorul fitotehnic şi pe cele care ar putea apărea în viitor. Actualmente, nu poţi avea o agricultură performantă, dacă nu se iau în considerare particularităţile climaterice, de sol şi multe altele ale fiecărei regiuni. Astfel, aici vom testa şi vom demonstra eficacitatea noilor tehnologii de protecţie a plantelor propuse de compania BASF şi, cel mai important, vom demonstra eficacitatea economică a utilizării diferitor tehnologii agricole”, a declarat Ion Scutaru, reprezentantul companiei BASF în Republica Moldova.
Acest lucru va impulsiona şi intensifica procesul de luare a deciziilor. Veţi putea vedea efectul produselor BASF, rezultatul şi, astfel, vă va fi mai uşor să luaţi decizii privind utilizarea anumitor produse, a mai menţionat Ion Scutaru.
Oaspeţii seminarului au fost invitaţi să vadă terenurile demonstrative de grîu – prima cultură care a fost semănată in cadrul Agrocentrului. Aici, Marcel Bucătaru, consultant culturi de cîmp al BASF în Republica Moldova, le-a povestit celor prezenţi despre schemele de protecţie utilizate – de la cele minimaliste la cele mai intensive.
“În cadrul parcelelor demonstrative cu grîu de toamnă au fost utilizat diferite norme de însămînţare şi diferite norme de fertilizare, fapt ce va permite calcularea eficacităţii economice a utilizării diferitor tehnologii de creştere a grîului”, a menţionat Marcel Bucătaru.
Seminarul a continuat prin vizitarea celorlalte cîmpuri demonstrative, unde participanţii s-au familiarizat cu cîmpurile demonstrative cu orz, porumb, floarea-soarelui, soia şi mazăre.
La final, Ion Scutaru i-a îndemnat pe distribuitorii companiei şi clienţii acestora să viziteze Agrocentrul BASF, pentru a fi la curent cu noile preparate, schemele de protecţie utilizate şi să vadă „pe viu” rezultatele obţinute la diferite culturi.
Portalul Agricol.md va prezenta detaliat toate tehnologiile agricole utilizate în cadrul Agrocentrului BASF.