Home » Eveniment. События » AIPA a început recepționarea dosarele privind acordarea subvențiilor post-investiționale pentru anul 2022
AIPA a început recepționarea dosarele privind acordarea subvențiilor post-investiționale pentru anul 2022

AIPA a început recepționarea dosarele privind acordarea subvențiilor post-investiționale pentru anul 2022

Distribuie articolul:

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a lansat Campania de depunere a cererilor pentru acordarea subvențiilor post-investiționale din sursele financiare ale FNDAMR pentru anul 2022.

În conformitate cu Legea nr. 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural, Hotărârea Guvernului nr. 455/2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează despre lansarea procesului de recepționare a dosarelor de solicitare a subvențiilor post-investiționale pentru anul curent.

În acest an statul va sprijini fermierii, oferind subvenții destinate dezvoltării afacerilor în agricultură, inclusiv pe segmentul agroindustrial.

AIPA va oferi subvenții pentru:

  • Construcția de sere;
  • Înființarea și dezvoltarea plantațiilor multianuale;
  • Procurarea tehnicii agricole;
  • Dezvoltarea sectorului zootehnic;
  • Implementarea agriculturii ecologice;
  • Promovarea produselor pe piețele de desfacere;
  • Dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești, etc.

Pentru anul 2022, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Campania de depunere a cererilor pentru acordarea subvențiilor post-investiționale din FNDAMR va dura până la 31 octombrie curent.

Distribuie articolul: