Home » Noutăţi. Новости » BASF şi Bosch îşi extind cooperarea pentru agricultură digitală
BASF şi Bosch îşi extind cooperarea pentru agricultură digitală

BASF şi Bosch îşi extind cooperarea pentru agricultură digitală

Distribuie articolul:

Bosch şi xarvio™ Digital Farming Solutions de la BASF îşi intensifică în continuare cooperarea de succes în dezvoltarea de soluţii digitale pentru agricultură. Companiile au înfiinţat acum un centru care le permite să îşi desfăşoare activităţile comune de cercetare şi dezvoltare în aceeaşi locaţie. Începând din 2016, angajaţii celor două companii colaborează deja la proiectul de aplicare inteligentă, o tehnologie de aplicare cu precizie a erbicidelor, care reduce semnificativ cantitatea totală de erbicide utilizate. Lansarea pe piaţă a sistemului de aplicare inteligentă a erbicidelor este planificată pentru 2021. Alte activităţi comune sunt la stadiul de planificare.
„Reunirea membrilor echipei într-un centru de competenţe dedicat permite o acumulare de expertize şi creşte potenţialul de sinergii ca urmare a canalelor directe de comunicare şi coordonare în cadrul grupului de proiect”, a spus Andrew Allen, responsabil pentru Vehicule Comerciale şi Off-road la Robert Bosch GmbH.
Conceptul de aplicare inteligentă de la Bosch şi xarvio se concentrează pe aplicarea precisă a erbicidelor în câmp pentru controlul buruienilor. Bosch şi xarvio oferă un sistem inteligent care poate diferenţia o buruiană de o plantă de cultură şi aplică erbicidele într-o manieră selectivă.

Sistemul inteligent de aplicare găseşte, izolează şi aplică erbicidul pe buruieni în milisecunde

Pe măsură ce maşina de erbicidat survolează câmpul, camerele sale de bord înregistrează imagini cu vegetaţia din întreaga zonă. Un sistem inteligent de gestionare a aplicării erbicidului analizează semnalele senzorului online şi identifică prezenţa unei plante de cultură sau a unei buruieni. Apoi, sistemul controlează jeturile de pulverizare şi erbicidul este aplicat acolo unde este nevoie. Zonele fără buruieni, pe de altă parte, rămân neerbicidate. Întreaga procedură – scanare, identificare şi aplicare – durează doar câteva milisecunde şi se realizează într-o singură etapă de procesare.
Rolul companiei Bosch în proiectul de cooperare vizează dezvoltarea tehnologiei senzorului de pe cameră, procesarea imaginilor şi recunoaşterea tiparelor, unităţile de control şi conectivitatea sistemului.
„În utilizarea practică zilnică, pe câmp, maşina de erbicidat cu tehnologia de aplicare inteligentă este conectată la xarvio FIELD MANAGER, care utilizează diverşi parametri pentru a determina cu precizie ce tip de produs de protecţia plantelor trebuie aplicat la cultura respectivă şi în ce doză”, a explicat Tobias Menne, şef BASF Digital Farming. xarvio FIELD MANAGER este o soluţie digitală care îi ajută pe fermieri să ia decizii în diverse domenii ale activităţii lor agricole. Scopul este acela de a realiza un sistem de cultivare mai eficient, care să protejeze mediul înconjurător şi să asigure utilizarea optimă a fiecărei parcele. Fermierii pot vedea în orice moment starea terenului, pot obţine recomandări pentru fiecare parcelă şi pot descărca un set de hărţi care indică recomandările de aplicare pentru fiecare zonă în parte.

Loturile iniţiale de testare cu prototipuri, realizate în Europa şi în America de Sud şi de Nord au dat rezultate extrem de bune. „Unul dintre următorii paşi pe calea pregătirii sistemului pentru piaţă este optimizarea rezoluţiei maşinii de erbicidat pentru a realiza o aplicare mai precisă a erbicidului”, a spus Andrew Allen.

Despre xarvio ™ Soluţii digitale de agricultură
xarvio este în topul transformărilor digitale din agricultură, optimizând producţia de culturi. xarvio oferă produse digitale, bazate pe un model de platformă globală de agricultură care oferă sfaturi agronomice independente, specifice zonei de câmp, care să permită fermierilor să îşi gestioneze culturile cât mai eficient şi mai durabil. Produsele xarvio SCOUTING & FIELD MANAGER sunt folosite de fermieri din peste 100 de ţări din întreaga lume.

Distribuie articolul: