Home » Noutăţi. Новости » Cum depășim stresul la cereale și le oferim energia de creștere
Cum depășim stresul la cereale și le oferim energia de creștere

Cum depășim stresul la cereale și le oferim energia de creștere

Distribuie articolul:

Primăvara, în faza de pornire în vegetație, cerealele de toamnă (grâu, orz, etc…) pot fi supuse unor stresuri cauzate de condițiile climatice nefavorabile precum lipsa sau excesul umidității, lipsa temporară de azot sau dificultăți în absorbția micro-nutrienților importanți din sol. În asemenea cazuri ne putem ciocni cu dezvoltarea mai slabă a culturii, cu o scăderea capacității fotosintetice și o înfrățire redusa. Plus de aceasta, tratamentele cu erbicide post-emergente în primele faze de vegetație pot provoca un stres suplimentar asupra plantulelor, cu efecte negative asupra producției finale.

Pentru a depăși aceste provocări și în cazurile de fertilizări neoptimale din cauza dificultăților în găsirea îngrășămintelor minerale și/sau a costului ridicat a acestora, Greenhas Group vă propune să utilizați eficacitatea sinergică a două formulări speciale:

  • Greit VG, un bioactivator de origine vegetală cu un conținut ridicat de aminoacizi liberi ușor disponibili care îmbunătățește funcțiile metabolice ale plantei: fitocomplexul exclusiv prezent în formulă, împreună cu aminoacizii – acid glutamic și glicinbetaină, favorizează creșterea vegetativă și ajută la depășirea atât a stresului abiotic, cât și a celui cauzat de aplicarea de erbicide/fungicide.
  • Hascon 32, o formulă lichidă exclusivă care conține azot în trei forme diferite și un conținut echilibrat de microelemente chelate.

Sinergia eficientă dintre Greit VG și Hascon 32 crește absorbția nutrienților și în același timp crește dezvoltarea vegetativă și prevenirea deficiențelor, stimulând pe deplin metabolismul culturii.

Această combinație nutrițională specială oferă de fapt energie și putere cerealelor, accelerează dezvoltarea vegetativă, crește randamentul și conținutul de proteine din cereale, permițând culturilor să atingă întotdeauna un nivel de producție ridicat din punct de vedere calitativ și cantitativ.

Aplicați combinația celor două formulări în cel puțin două din cazurile enumerate:

Momentul de aplicare

Doza de aplicare

·        În cazul aplicării erbicidelor post-emergente

·        În timpul aplicării fungicidelor în faza frunza stindard (T2)

·        În timpul aplicării fungicidelor în faza începutul înfloritului (T3)

Greit VG (2 kg/ha)

+

Hascon 32 (3 kg/ha)

greit-vg-1lhascon-32-1l

Vezi caracteristicile produsului                     Vezi caracteristicile produsului

Pentru informaţii suplimentare:

Sanctum AG” SRL

GSM: 0 693 21 230

“Sanctum AG” SRL este distribuitor exclusiv al GREENHAS Group (Italia) în Republica Moldova

Distribuie articolul: