Home » Noutăţi. Новости » Producătorii moldoveni de mere vor testa piața din Egipt
Producătorii moldoveni de mere vor testa piața din Egipt

Producătorii moldoveni de mere vor testa piața din Egipt

Distribuie articolul:

Reprezentanții Moldova Fruct și oameni de afaceri din sectorul de import și export de produse agricole au efectuat săptămâna trecută o vizită de afaceri în Republica Arabă Egipt pentru a discuta despre potențialul de export al fructelor moldovenești pe piața din Egipt.

Potrivit Asociației Moldova Fruct, discuțiile au avut scopul de a identifica oportunitățile de export a merelor în Egipt și eliminarea barierelor tarifare existente. Pe parcursul a patru zile au avut loc întrevederi cu oameni de afaceri din Egipt și cele mai importante organizații de business precum: Federația Camerelor de Comerț din Egipt, Organizația Egipteană de Susținere a Exporturilor agricole, Asociația Exportatorilor din Sectorul Horticol din Egipt.

În cadrul acestor întâlniri, conducerea Moldova Fruct a vorbit despre potențialul de export al fructelor moldovenești, iar membrii Asociației au organizat o degustare a cinci soiuri de mere pentru cinci cei mai mari importatori de mere din Egipt, care au oferit calificative înalte fructelor noastre. „Piața Egiptului este atractivă pentru exportatorii de mere pentru toate categoriile de consumatori, iar organizațiile din această țară și-au manifestat interesul de a le importa”, a spus directorul Moldova Fruct, Iurie Fală.

În urma discuțiilor, comercianții egipteni s-au arătat interesați de importul merelor moldovenești, cu condiția eliminării taxei și procedurilor vamale, care constituie 41,5% din valoarea facturii. În perioada care urmează, membrii Asociației Moldova Fruct vor efectua o livrare de probă cu scopul de a testa piața.

Misiunea de afaceri s-a desfășurat în cadrul Programului „Fructe moldovenești pentru lume”, implementat de Asociația Moldova Fruct cu suportul Proiectului USAID, Agricultură Performantă în Moldova.

Distribuie articolul: