Home » Tehnologii Agricole. Агротехнологии » Reducerea bolilor fiziologice provocate de carenţa de calciu
Reducerea bolilor fiziologice provocate de carenţa de calciu

Reducerea bolilor fiziologice provocate de carenţa de calciu

Distribuie articolul:

Calciul este un element plastic esenţial care asigură rezistenţa mecanică a ţesuturilor şi tugescenţa celulară, fiind implicat şi în procese fiziologice cum ar fi circuitul apei şi al sărurilor prin pereţii celulari. Pentru cultură, nu este important doar să aibă frunzele şi fructele aprovizionate cu calciu metabolizat la momentul optim ci şi faptul ca acestea să aibă consistenţa corespunzătoare. Acest lucru este o garanţie a faptului că fructele vor rezista mai mult la uscare, ceea ce înseamnă o durată mai mare de păstrare.

Mai mult, calciul este implicat în producerea pigmenţilor, deci, dacă vă doriţi fructe intens colorate şi fără boli fiziologice nu trebuie să vă lipsească acest element din programele de fertilizare. Printre bolile fiziologice care sunt provocate de carenţa de calciu enumerăm: pătarea neagră a fructelor la măr (bitter pit), putregaiul apical al fructelor de solanaceae (tomate, ardei, etc) şi putregaiul apical la pepeni, arsura marginală a frunzelor de salată şi a legumelor frunzoase, putregaiul fiziologic (inima neagră) la ţelina. De asemenea, o aprovizionare corespunzătoare cu calciu protejează fructele (ardei, tomate, etc) împotriva arsurii solare, în perioadele cu radiaţie solară foarte ridicata.

Green Has Italia a dezvoltat cîteva soluţii pentru a putea oferi plantelor calciu solubil, în funcţie de stadiul fenologic al culturii în momentul aplicării.

FOLIACON 22 oferă culturii o cantitate suficientă de calciu, magneziu şi azot pentru a stimula creşterea vegetativă prin crearea condiţiilor unui bun echilibru nutritiv. Calciul poate fi absorbit de către rădăcini destul de uşor, mai ales dacă este combinat cu azotul (azotat de calciu), şi apoi este translocat în direcţia apexului vegetativ, unde este folosit în procesul de diviziune celulara şi la formarea noilor celule.

Daca trebuie să întăriţi ţesuturile plantei cum ar fi frunzele, fructele şi florile, este recomandat să aplicaţi produsul CALCIOGREEN PS PLUS, pe cale foliară. Acest produs are cea mai ridicată concentraţie de calciu dintre produsele aflate pe piaţă, calciu care este complexat cu lignosulfonaţi care uşurează absorbţia şi solubilitatea la nivel celular.

Pentru culturile la care intensitatea culorii reprezintă un factor esenţial pentru calitate, este ideal să folosiţi produsul CALFOMYTH. În acest produs asocierea dintre calciu şi fosfor are un efect pozitiv în procesul de formare al pigmenţilor de culoare.

Trebuie să reţineti că în cazul temperaturilor ridicate se recomandă aplicarea foliară a calciului deoarece absorbţia acestuia pe cale radiculară este mult încetinită. Astfel, pot apare deficienţe de calciu dacă plantele sunt aprovizionate doar prin sistemele de irigare.

Pentru informaţii suplimentare:

“Sanctum AG” SRL

GSM: 0 693 21 230

Defict-calciu-tomate4 Defict-calciu-tomate3 Defict-calciu-tomate2Defict-calciu-poama Defict-calciu-mere-5 Defict-calciu-mere-4Defict-calciu-cires2

Distribuie articolul: