Home » Noutăţi. Новости » 13 producători de fructe și struguri au obținut certificate GlobalGAP
13 producători de fructe și struguri au obținut certificate GlobalGAP

13 producători de fructe și struguri au obținut certificate GlobalGAP

Distribuie articolul:

Încă 13 producători de fructe și struguri din Republica Moldova au obținut certificatele GlobalGAP. Totodată, doi fermieri au obținut adițional și certificatul Global GRASP, care confirmă responsabilitatea socială a companiilor agricole.

Toţi cei 13 fermieri au primit asistenţă tehnică şi instruire în cadrul proiectului „Agricultură Performantă în Moldova”, finanţat de USAID.

Directorul interimar a USAID Moldova, Lynn Vega a precizat că certificatul GlobalGAP este o precondiție pentru fermierii moldoveni de a pătrunde pe piețe noi, dar și pentru a se menține pe piețele tradiționale.

GlobalGAP cuprinde întregul proces de producție, începînd de la selectarea terenului agricol, pînă la livrarea fructelor și legumelor pe piață. „Acest certificat impulsionează și îți dă o credibilitate mai mare pe piața din UE și desigur pe piața din RM”, a subliniat directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula.

În Republica Moldova standardele GlobalGAP sînt implementate de 15 ani, iar de atunci circa 30 de producătorii agricoli au fost certificați, majoritatea dintre ei și-au reconfirmat în fiecare an corespunderea la cerințele respective.

Distribuie articolul: