Home » Noutăţi. Новости » Ambasada SUA va oferi sprijin pentru ca agricultorii moldoveni să poată accesa noi piețe de export
Ambasada SUA va oferi sprijin pentru ca agricultorii moldoveni să poată accesa noi piețe de export

Ambasada SUA va oferi sprijin pentru ca agricultorii moldoveni să poată accesa noi piețe de export

Distribuie articolul:

Diversificarea piețelor de desfacere pentru produsele agricole, accelerarea exporturilor și lansarea unui nou proiect în scopul dezvoltării și promovării cooperării în agricultură, au fost temele cheie în discuțiile ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea cu responsabila de domeniul politico-economic în cadrul Ambasadei SUA la Chișinău, Julie Limoges.

Ministrul a menționat că, în condițiile actuale, Uniunea Europeană este principalul partener economic și că decizia comunității europene de a majora cotele de export pentru anumite produse agricole, fără a plăti taxe vamale, a ajutat antreprenorii moldoveni să-și realizeze produsele la prețuri competitive.

Totodată, oficialul a menționat că, odată cu accederea pe piața europeană, fermierii sunt motivați să-și dezvolte afacerile.

În legătură cu preocupările autorităților de a diversifica piețele de desfacere, Vladimir Bolea a declarat că au loc o serie de dialoguri în scopul semnării Acordurilor de Liber Schimb cu state din Orientul Mijlociu și Asia de Sud.

Julie Limoges a declarat că Ambasada SUA va oferi sprijin pentru ca agricultorii moldoveni să poată accesa noi piețe de export și să-și consolideze competitivitatea în regiune.

Distribuie articolul: