Home » Eveniment. События » BASF și Bosch vor dezvolta împreună tehnologiile digitale în agricultură
BASF și Bosch vor dezvolta împreună tehnologiile digitale în agricultură
The Smart Spraying solution combines Bosch’s camera sensor technology and software with xarvio’ s crop optimization platform.

BASF și Bosch vor dezvolta împreună tehnologiile digitale în agricultură

Distribuie articolul:

Bosch și BASF Digital Farming au semnat un acord Joint Venture pentru crearea unei întreprinderi mixte, pentru a promova și comercializa soluții agricole inteligente dintr-o singură sursă.

Acordul de joint-venture a fost semnat pe 10 noiembrie 2020 și noua companie cu sediul în Köln va fi fondată în primul trimestru al anului 2021. Decizia va supusă aprobării de către autoritățile antimonopol competente. Ambele părți au convenit să nu dezvăluie detalii financiare.

Bosch aduce capabilități semnificative către JV în domeniile hardware, software și servicii digitale. BASF Digital Farming, cu soluțiile sale xarvio Digital Farming Solutions, oferă decizii agronomice automatizate în timp real pentru controlul buruienilor. Sistemul rulează pe platforma digitală xarvio pentru a optimiza randamentele culturilor. Ea va oferi fermierilor sfaturi despre cum să cultive culturi în cel mai durabil și optimal mod din zona lor.

Combinarea expertizei ambelor companii cu soluții hardware și software moderne va face mai ușoară și mai convenabilă pentru fermieri utilizarea soluțiilor digitale.

„Cu tehnologia agricolă conectată la internet, care utilizează senzori de înaltă tehnologie, software inteligent și produse digitale, putem face agricultura de mâine mai eficientă și mai ecologică în același timp”, spune Andrew Allen, responsabil pentru transportul comercial și SUV-uri la Robert Bosch GmbH.

„Cele două companii sunt angajate să investească timp, resurse și bani în activități de colaborare care vor duce la dezvoltarea de noi tehnologii durabile, de precizie, care îmbunătățesc operațiunile și rezultatele agricole”, spune Vincent Gros, președintele diviziunii BASF Agricultural Solutions.

Primele două produse care vor fi lansate pe piață vor fi o versiune a soluției de plantare inteligentă (IPS), cu o inteligență digitală îmbunătățită pentru rețete de plantare și îngrășăminte și un sistem de pulverizare inteligentă  (Smart Spraying). Soluția inteligentă de pulverizare combină tehnologia și software-ul Bosch pentru senzorii camerei și platforma xarvio pentru optimizarea culturilor. Ambele produse au fost testate extensiv în condiții reale de creștere. Aceste tehnici inovatoare de agricultură de precizie pot îmbunătăți eficiența resurselor, sprijinind în același timp fermierii și protejând mediul ambiant.

În funcție de condițiile locale, aceasta poate duce la o necesitate redusă de protecție a culturilor în condiții specifice. Pulverizarea inteligentă a scăzut cu până la 70% consumul de erbicide în faza pilot. Soluția va fi lansată pe un număr limitat de mașini în 2021.

basf-bosch7

Distribuie articolul: