Home » Noutăţi. Новости » Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lapte
Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lapte

Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lapte

Distribuie articolul:

Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a-i sprijini pe producătorii de lactate, care se confruntă cu o scădere abruptă a vânzărilor de lapte din cauza crizei coronavirusului, a apreciat Ministerul german al Agriculturii, transmite Reuters.

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, a trimis o scrisoare Comisiei Europene în care cere executivului comunitar să ofere sprijin financiar pentru a acoperi costul depozitării laptelui praf, în ideea de a ajuta piaţa lactatelor să îşi revină după preţurile scăzute înregistrate în prezent. De asemenea, Kloeckner a apreciat că spaţiile private de depozitare ar trebui să fie puse la dispoziţie pentru a stoca laptele praf nevândut.

Ministerul francez al Agriculturii a făcut şi el o solicitare similară în cursul săptămânii trecute.

În pofida creşterii temporare a vânzărilor de lapte la supermarketuri, pandemia de coronavirus a dus la închiderea cafenelelor, restaurantelor şi a altor consumatori industriali de lapte, ceea ce a redus în mod semnificativ cererea totală de lapte.

Separat, Asociaţia fermierilor germani a anunţat că din cauza coronavirusului au scăzut şi exporturile de produse lactate.

Scăderea exporturilor de produse lactate germane, în special către Asia, înseamnă că preţurile ar putea continua să scadă, susţine ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, în scrisoarea sa. Kloeckner a adăugat că şi alte produse agricole, inclusiv carnea de vită, fructele, legumele şi vinul, ar trebui urmărite cu atenţie, iar, dacă va fi nevoie, să beneficieze de măsuri de sprijin.

Distribuie articolul: