Home » Noutăţi. Новости » În anul curent s-au exportat déjà peste 40 mii tone de prune
În anul curent s-au exportat déjà peste 40 mii tone de prune

În anul curent s-au exportat déjà peste 40 mii tone de prune

Distribuie articolul:

Exportul prunelor este efectuat de 96 de companii, care au livrat peste hotare de la începutul anului circa 40 de mii de tone. Cea mai mare cantitate de fructe au exportate în Rusia – 18415 de tone, cu 9 mii de tone mai puţin comparativ cu anul trecut.

Conform datelor operative ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, până la 1 octombrie curent, pe piaţa Uniunii Europene au fost exportate 10 400 tone de prune în stare proaspătă şi uscate. Astfel, cota de export a prunelor, care prevede cantitatea de 10 mii de tone, a fost valorificată complet. Comparativ cu anul trecut, exportul de prune pe piaţa comunitară s-a majorat cu aproximativ 40 la sută. Astfel, pomicultorii solicită majorarea cotei de export a prunelor.

Cele mai mari cantităţi de prune în stare proaspătă şi uscate au fost livrate în România (4240 tone), Polonia (4300 tone), Letonia (610 tone) și Cehia (373 tone).

Geografia exportului de fructe s-a extins, prunele fiind exportate pentru prima dată în anul curent în SUA, Canada şi alte ţări.

Distribuie articolul: