Home » Eveniment. События » În Moldova va fi construit un Agrohub
În Moldova va fi construit un Agrohub

În Moldova va fi construit un Agrohub

Distribuie articolul:

Începând cu anul viitor, Guvernul va implementa un proiect de promovare și comercializare a produselor agricole moldovenești pe piețele internaționale, folosind servicii digitalizate.

Este vorba de construcția unui Hub agroindustrial „AgroHub-Moldova”, costul căruia se estimează la aproximativ 50 milioane dolari. Despre aceasta a declarat astăzi premierul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Este vorba de o infrastructură ce prevede promovarea produselor agricole moldovenești pe piețele internaționale. Ne propunem să colectăm și să procesăm producția agricolă pentru a fi exportată și comercializată pe piețele răsăritene. Acum se examinează locul unde va fi amplasat AgroHub-ul, care trebuie să corespundă anumitor criterii”.

Prim-ministrul a subliniat că extinderea cooperării cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare este o oportunitate suplimentară de susținere a implementării diverselor proiecte de interes național, inclusiv pentru a construi asemenea platforme importante pentru producătorii agricoli din Republica Moldova.

Construcția Agrohub-ului – este unul dintre proiectele prezentate de premierul Ion Chicu în cadrul reuniunii Consiliului Interguvernamental Eurasiatic, care a avut loc vineri, 9 octombrie 2020, la Erevan, Armenia. Reuniunea a întrunit șefii guvernelor statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE). Ion Chicu a participat la reuniune în format online.

Distribuie articolul: