Home » Interviu. Интервью » Invităm pe toți cei interesați la „TehAgroFest-2018” – prima expoziție agricolă în cîmp deschis
Invităm pe toți cei interesați la „TehAgroFest-2018” – prima expoziție agricolă în cîmp deschis

Invităm pe toți cei interesați la „TehAgroFest-2018” – prima expoziție agricolă în cîmp deschis

Distribuie articolul:

Interviu cu Gheorghe Scutaru, director commercial „Sanctum AG” SRL, organizatorul expoziției agricole „TehAgroFest-2018”

– Ce va reprezenta „TehAgroFest-2018”?

– „TehAgroFest-2018” este prima expoziție-demonstrare în cîmp deschis a tehnicii agricole, semințelor și tehnologiilor de prelucrare a solului din Republica Moldova.

Este pentru prima dată cînd o expoziție agricolă se desfășoară în cîmp deschis în țara noastră. Astfel, producătorii de tehnică agricolă și utilije agricole vor avea posibilitatea să le demonstreze celor interesați lucrul tehnicii agricole în cîmp deschis.

„TehAgroFest” se va desfășura în perioada 14-16 iunie în comuna Tohatin din municipiul Chișinău.

– De unde a apărut ideea acestei expoziții?

Formatul expozițiilor în cîmp deschis este demult practicat în diferite țări ale lumii. El are cîteva avantaje evidente comparativ cu expozițiile clasice.

În primul rînd, vizitatorii au posibilitatea să vadă pe viu lucrul tehnicii agricole și utilajelor agricole. Or, acest lucru este deosebit de important. Orice cumpărător, înainte de a procura un tractor sau o combină, și mai ales dacă vorbim, de agregatele agricole, dorește să cunoască calitatea lucrului efectuat cu ele.

Și în cadrul „TehAgroFest-2018” – vor fi organizate lucrări demonstrative de prelucrare a solului: cu pluguri, cultivatoare, semănători și alte agregate agricole. Astfel, agricultorilor le va fi mult mai ușor să ia decizia de a procura un utilaj sau altul.

În cadrul „TehAgroFest-2018” vor fi terenuri demonstrative cu culturi de cîmp. Este ceva inedit pentru Republica Moldova.

Ceva similar a încercat să organizeze Ministerul Agriculturii cu zece ani în urmă. Doar că atunci ei s-au limitat doar la hibrizi de porumb și floarea soarelui. Noi am mers mai departe. Și astfel, vizitatorii expoziției, în afară de hibrizi de porumb și floarea soarelui de la diferiți producători, vor avea posibilitatea să vadă soiuri de grâu și orz, și rapiță CL. În plus, vor fi parcele cultivate cu mazăre, năut, linte și soia.

– Producătorii de porumb și floarea soarelui tot organizează loturi demonstrative…

Evident, că ei fac acest lucru. Doar că ele sunt amplasate în locații diferite și pentru agricultori este destul de dificil să le viziteze pe toate. De aceea și ne-am propus ca să avem într-un singur loc o varietate cît mai mare de soiuri și hibrizi, ca fermierii să poate vedea dezvoltarea lor, să poată face o comparație, pentru a lua ulterior o decizie ce soiuri sau hibrizi să cultive în gospodăria lor.

Și să nu uităm, chiar dacă Republica Moldova e mică, căderea precipitațiilor este destul de neuniformă, în plus solurile sunt diferite, astfel e foarte complicat de a face o comparație obiectivă între diferite soiuri și hibrizi de culturi de cîmp, care sunt cultivați în diferite locații. Și în cadrul loturilor demonstrative din cadrul expoziției aceste carențe vor fi eliminate.

Și mai este un lucru important, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă procedeele agrotehnologice utilizate la cultivarea culturilor și tehnologiile agricole folosite.

Sunt convins că pentru toți va fi foarte interesant.

– Vă urăm succes.

– Vă mulțumim.

Și vreau să invit pe toți cei interesați să viziteze în perioada 14-16 iunie expoziția agricolă „TehAgroFest-2018”.

Pentru informații suplimentare:

GSM: 0-69-321-230

Locația evenimentului:

Distribuie articolul: