Home » Noutăţi. Новости » O fermieriță din Marea Britanie a stabilit cu hibridul INV 1035 de la BASF un nou record național de productivitate la rapiță – 6,9 t/ha
O fermieriță din Marea Britanie a stabilit cu hibridul INV 1035 de la BASF un nou record național de productivitate la rapiță – 6,9 t/ha

O fermieriță din Marea Britanie a stabilit cu hibridul INV 1035 de la BASF un nou record național de productivitate la rapiță – 6,9 t/ha

Distribuie articolul:

Annabel Hamilton, o fermieriță din Marea Britanie a câștigat concursul național Yield Enhancement Network Awards, obținând o productivitate de 6,9 t/ha la rapiță, cultivând hivridul INV 1035 de la BASF, relatează portalul fwi.co.uk.

Doar puțin i-a lipsit agricultoarei ca să repete recordul mondial – 7,01 t/ha.

Succesul său, Annabel Hamilton îl explică prin alegerea hibridului, pH-ului solului și cantitatea de precipitații.

Annabel Hamilton spune că a optat pentru hibridul INV 1035 de la BASF pentru productivitatea excepțională și toleranța înaltă la Phoma.

Apropo, hibridul INV 1035 a fost plasat la concurs pe locul I pentru cel mai bun potențial de randament realizat – cu 77% din 9,01 t/ha la categoria semințe oleaginoase și cu un conținut impresionant de ulei de 45%.

Rapița a fost semănată la mijlocul lunii august în sol umed cu o densitate de 40 plante la metru pătrat, ca în final să se ajungă la 24 plante.

În toamnă s-a efectuat o fertilizare de start cu 30 kg de N/ha plus fosfor și bor.

Primăvara rapița a fost fertilizată cu 190 kg N/ha și 65 SO3 kg/ha. Fertilizarea s-a efectuat în 2 reprize – prima dată cu îngrășăminte în formă solidă, iar a doua oară – cu îngrășăminte în formă lichidă.

De asemenea, s-a folosit și clorid de caliu.

Utilizarea îngrășămintelor foliare s-a făcut în urma analizei frunzelor plantei, pentru a determina clar care sunt carențele.

Schema de protecție cu fungicide o începem toamna, deoarece credem că e mai corect să previi bolile decât să le vindeci, povestește Annabel. Plus de aceasta, folosirea unui fungicid toamna, ne permite primăvara să intervenim mai târziu cu un fungicid contra sclerotiniei.

În schema de protecție evident sunt prezente atât erbicidele, cât și insecticidele, care se aplică în funcție de situația din câmp, dar obligatoriu începând cu răsărirea plantelor toamna, mai povestește Annabel Hamilton.

Distribuie articolul: