Home » Analitica. Аналитика » Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050
Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

Distribuie articolul:

EIA (Energy Information Administration), agenţia Departamentului pentru energie care administrează informațiile energetice ale SUA, se așteaptă ca producția de biocombustibili să crească în continuare, dar într-un ritm relativ lent, în perioada 2020-2050, în conformitate cu actualele perspective energetice. Producția de etanol, care reprezintă mai mult de 90% din totalul biocombustibilului consumat, este de o importanță vitală pentru agricultura din SUA, deoarece pentru producţia acestuia se utilizează mai mult de o treime (34,5%) din producția totală de porumb a Statelor Unite.

Rata de creștere a producţiei şi a utilizării biocombustibililor va depinde în mare parte de factorii economici și politici, care influenţează prețul petrolului, dar și reglementările de mediu, inclusiv standardul de combustibil regenerabil. EIA apreciază că volumul consumului de biocombustibil în perioada 2020-2050 va creşte, indiferent de evoluţia viitoare a preţului petrolului.

Conform estimărilor EIA, în viitor, prețuri reduse ale petrolului ar putea contribui la scăderea consumului intern de motorină în amestec cu biocombustibili (biodiesel și motorină regenerabilă). Totuşi, consumul total de biocombustibili va crește ușor, deoarece prețurile scăzute ale benzinei determină cantități mai mari de etanol produs intern pentru a fi amestecat în benzină. În acest caz, în Statele Unite, procentul mediu de biocombustibili în amestecul de combustibili este de așteptat să crească de la 7,3% în 2019 la un nivel de peste 9% în 2040, după care să scadă ușor până în 2050.

Dacă va urma o creştere accentuată a preţului petrolului, EIA presupune că vor urma cereri externe mari şi pentru biocombustibili produși în SUA. Prețurile mai mari pentru combustibilii de transport fac ca biocombustibilii să fie mai competitivi în raport cu combustibilii pe bază de petrol. Astfel că, atât consumul american de biocombustibili, cât și ponderea consumului de biocombustibili la nivel mondial vor creşte cu o rată substanțial mai mare. În acest scenariu, consumul intern de biocombustibili crește până la 1,62 milioane barili pe zi, respectiv o cotă de 13,5% biocombustibili în combustibil, în 2050.

Distribuie articolul: