Home » Noutăţi. Новости » Se majorează exportul de struguri în Polonia
Se majorează exportul de struguri în Polonia

Se majorează exportul de struguri în Polonia

Distribuie articolul:

Trei contracte de export în Polonia a strugurilor de soiul „Moldova”, care prevăd livrări de circa 40 de tone săptămânal, sînt rezultatul participării producătorilor și exportatorilor de struguri din Republica Moldova la „Tîrgul en gross de legume și fructe” din Bronisze, Polonia.

În cadrul vizitei organizate în perioada 14 -16 noiembrie cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM), Fundația HEKS Moldova și MIEPO, au fost inițiate și alte contracte de export a strugurilor moldovenești în Polonia, care vor fi semnate în timpul apropiat.

Pe parcursul a trei zile producătorii și exportatorii moldoveni de struguri s-au întâlnit cu importatori și reprezentanți ai rețelelor de magazine din Polonia și au discutat posibilitatea livrării strugurilor de soiul „Moldova”.

Pentru a majora exporturile de struguri în Polonia producători moldoveni intenționează să solicite autorităților de la Chișinău să intensifice negocierile cu UE pentru a majora cota de export pentru struguri.

În ultimii doi ani exportul de struguri în Polonia a crescut. Astfel, în 2016 Republica Moldova a exportat cca 98 de tone de struguri în Polonia, iar în 10 luni ale anului 2017, exportul de struguri în Polonia a fost de 595 de tone de struguri, prețul mediu de export fiind de 0,87 USD per kilogram. Totodată, Republica Moldova a solicitat recent Uniunii Europene să majoreze cota de import pentru strugurii proaspeți din Moldova pînă la 25 000 tone.

Distribuie articolul: