Home » Noutăţi. Новости » Federația Rusă va susține sectorul agrar din R. Moldova
Federația Rusă va susține sectorul agrar din R. Moldova

Federația Rusă va susține sectorul agrar din R. Moldova

Distribuie articolul:

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Federației Ruse şi Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului Republicii Moldova în valoare de până la 275 milioane ruble rusești (cca 3 milioane de euro).

Mijloacele financiare prevăzute în tratatul bilateral urmează a fi distribuite producătorilor agricoli din Republica Moldova care au suferit în cursul anului 2020 din cauza secetei severe și a crizei, provocate de COVID-19.

„Vreau să mulțumesc partenerilor din Federația Rusă că au acceptat solicitarea noastră. Venim cu asigurări că acești bani vor fi utilizați conform destinației, de producătorii agricoli care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale”, a menționat prim-ministrul Chicu.

Totodată, premierul a solicitat ministrului Agriculturii, Ion Perju, să fie pregătit un Regulament de repartizare a mijloacelor financiare, astfel încât agricultorii afectați de calamitățile naturale să poată primi compensațiile prevăzute în act imediat după semnarea înțelegerii.

Partea rusă urmează să transfere mijloacele financiare prevăzute în înțelegere pe parcursul a 5 zile de la data semnării Acordului.

Distribuie articolul: