Home » Noutăţi. Новости » Ucraina lovită de frig şi ninsori
Ucraina lovită de frig şi ninsori

Ucraina lovită de frig şi ninsori

Distribuie articolul:

Ninsoarea şi frigul au pus stăpânire pe Ucraina. În regiunile Harkov şi Dnepropetrovsk, şcolile au fost închise, din cauza schimbării bruşte a vremii. Meteorologii spun că fenomenul este anormal pentru această perioadă, iar cel mai probabil, temperaturile vor bate un nou record.

„Astfel de cicloane se formează iarna sau în martie. Minime de minus două grade s-au înregistrat în luna aprilie a anului 2009. Conform prognozelor noastre, acest record va fi bătut”, a comunicat meteorologul, Igor Kibalcici.

Încă de ieri dimineaţă, în unele zone a plouat, iar spre seară lapoviţa s-a transformat într-o adevărată ninsoare. Temperaturile au coborât sub zero grade, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare opt centimentri. Autorităţile au reconectat spitalele la căldură şi i-au sfătuit pe şoferi să fie cât mai precauţi.

Potrivit meteorologilor, peste câteva zile, temperaturile vor revini la normal.

Şi românii au parte de vreme rea. În unele zone muntoase se anunţă ninsori şi vânt puternic în rafale de până la 90 de kilometri pe oră. Iar în judeţul Gorj a fost emis Cod Galben şi Portocaliu de zăpadă şi intensificări ale vântului. Autorităţile au mobilizat două mii de salvatori pentru a interveni în cazuri extreme.

Distribuie articolul: