Home » Noutăţi. Новости » UE și SUA au redus exportul cărnii de porc în China
UE și SUA au redus exportul cărnii de porc în China

UE și SUA au redus exportul cărnii de porc în China

Distribuie articolul:

Reticenţa în achiziţii a importatorilor chinezi a determinat o scădere semnificativă a exporturilor de carne de porc ale Uniunii Europene comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele actuale ale Comisiei Europene arată că ţările membre UE au exportat în total 1,88 milioane de tone de carne de porc în ţări terţe; este vorba de exporturi cu 233.500 t sau 11 la sută mai mici faţă de prima jumătate a anului 2016.

Încetarea afacerilor cu China duce la o scădere a exporturilor

Carnea de porc vândută în China a scăzut, din ianuarie până în iunie 2017, cu 309.550 de tone sau 31,1 procente, ajungând la 684.579 de tone. Aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene au înregistrat scăderi ale vânzărilor, acestea fiind destul de mari în Germania şi Danemarca. Şi concurentul principal al UE, SUA, a exportat în prima jumătate a lui 2017 mai puţină carne de porc, inclusiv marfă de prelucrare, în China.

Conform datelor organizaţiei americane de export al cărnii (USMEF), cantitatea livrată a scăzut cu 6,0 la sută, fiind exportate 181.480 t.

Vânzările către alte ţări au crescut

Exporturile către alte ţări au fost mai bune, relatează Agra Europe. Conform datelor Comisiei Europene, vânzarea de carne de porc către Japonia a crescut cu aproape 6,6 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, exportându-se 210.280 de tone în această ţară. Şi mai bune au fost exporturile în Corea de Sud, care au crescut cu un sfert, atingând 146.550 de tone.

Dornice de a cumpăra s-au arătate Filipinele, cu o creştere de 11,6 la sută faţă de anul trecut şi o cantitate importată de 128.400 t. Ofertanţi din comunitatea europeană au livrat 78.490 t carne de porc în SUA, aproape cu o cincime mai mult faţă de anul trecut, relatează Grupul de Interese al Crescătorilor de Porcine Germani (ISN) în newsletterul său cel mai recent.

Distribuie articolul: