Home » Noutăţi. Новости » Vor fi create camere agricole la nivel local în R. Moldova, menite să-i ajute pe fermieri să acceseze fonduri externe
Vor fi create camere agricole la nivel local în R. Moldova, menite să-i ajute pe fermieri să acceseze fonduri externe

Vor fi create camere agricole la nivel local în R. Moldova, menite să-i ajute pe fermieri să acceseze fonduri externe

Distribuie articolul:

Centre de consultanță și camere agricole ar urma să fie create la nivel local pentru a-i ajuta pe fermierii din R. Moldova să acceseze fonduri externe.

„Trebuie să ne pregătim serios pentru fondurile de preaderare la UE. Iar fermierii vor fi ajutați prin intermediul acestor centre și camere agricole cum să lucreze cu finanțări externe”, a declarat luni ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul consultărilor publice vizavi de Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023, cu participarea principalelor organizații neguvernamentale di domeniul agriculturii.

Potrivit ministrului Bolea, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare își propune să adopte în anul 2023 mai multe politici prin care cadrul legal național să fie armonizat la cel european, iar accesul fermierilor la finanțări bugetare sau externe să fie facilitat.

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023 prevede, la capitolul agricultură, îmbunătățirea mecanismului de subvenționare, astfel încât să fie susținuți preponderent întreprinderile micro, mici și mijlocii. De asemenea, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură urmează a fi reorganizată, pentru a asigura o mai bună transparență a cheltuirii fondurilor publice.

Distribuie articolul: