Home » Noutăţi. Новости » Producătorii de carne solicită modificarea aplicării TVA
Producătorii de carne solicită modificarea aplicării TVA

Producătorii de carne solicită modificarea aplicării TVA

Distribuie articolul:

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a avut o întrevedere cu un grup de asociații de profil din sectorul de producere a cărnii. Întîlnirea  a fost organizată drept rezultat al demersului expediat de producători în adresa ministerului cu solicitarea de a reexamina deficiențele sistemului actual de impozitare și de a accepta propunerile lor privind aplicarea taxei pe valoare adăugată.

Astfel, reprezentanții asociațiilor de profil au comunicat că au realizat un studiu în care este descris detaliat problema TVA-ului actual și impactul acestuia asupra competitivității sectorului de producere și procesare a cărnii, inclusiv, au evidențiat constrângerile, dar și au identificat potențiale soluții.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Asociației Patronale a Avicultorilor, Asociației producătorilor de Carne de Porc, Uniunii Producătorilor din Industria avicolă, Patronatul Întreprinderilor Industriei Prelucrătoare de Carne.

Ministrul Ion Perju declarat că în perioada imediat următoare vor fi identificate cele mai eficiente soluții pe termen scurt, dar și pe termen lung.

Distribuie articolul: